2015_02_06

Accountor - uvurderlig rådgiver

- Vår regnskapsfører hos Accountor er først og fremst vår beste rådgiver, sier gründer og eier av den mexicanske restauranten Frida, Guillermo Lopez.


Restauranten åpnet dørene i 2008, og ligger sentralt i Fjordgata i Trondheim. Lopez kjente til Accountor (daværende Økonor) gjennom sin tidligere arbeidsgiver. Da han skulle åpne sin egen restaurant, falt det derfor naturlig å velge en anbefalt regnskapsfører. Hos Accountor får han hjelp med alt innen regnskap og rådgivning. Deres faste rådgiver har lært dem å prise, og hva priselastisitet betyr, noe som har fått opp bruttofortjenesten til et akseptabelt nivå. Rapporteringen kommer alltid med kommentarer fra rådgiveren. Restauranten slet de første årene, men nå går det rette veien. De har faste møter med rådgiver et par ganger i måneden der de går gjennom alt som har med driften å gjøre. – Vår regnskapsfører er proaktiv og er en pådriver hele veien, sier Lopez

Smarte grep

I 2013 investerte de i en kassaløsning som går rett inn i regnskapet, noe som letter mye av arbeidet. Lopez understreker imidlertid at det han setter mest pris på, er å ha en god økonomisk rådgiver. Spesielt var dette viktig i etableringsfasen. – Det tar tid å opparbeide et renommé og få en økonomisk plattform. I 2014 vil omsetningen sannsynligvis passere 12 millioner, og inntjeningen begynner å bli tilfredsstillende. Min regnskapsfører hos Accountor har vært til uvurderlig støtte og hjelp. Han har til enhver tid et godt overblikk og fanger opp mye underveis. Vi har fått hjelp til smarte grep når det gjelder kostnader og lønnsomhet, samt mange praktiske råd i forbindelse med profilering og hjelp til å utvikle en bevisst markedsstrategi.  Han har blant annet understreket viktigheten av at restauranten må oppleves som en ekte meksikansk restaurant, med genuine meksikanske oppskrifter. Vi har tenkt gjennom hvordan interiør, miljø og oppskrifter må være for at våre kunder skal oppleve restauranten som autentisk; den må være litt annerledes og eksotisk, med kunden i sentrum, slik at folk ønsker å komme hit igjen og igjen. Og det gjør de, forteller restauranteieren.

Ambassadør for Mexico

- Restauranten er mitt liv, sier Lopez. En drøm har gått i oppfyllelse, og her har han lagt hele sin sjel. Navnet Frida er først og fremst ment som en hyllest til den berømte mexicanske kunstneren Frida Kahlo. Flere av hennes mest kjente bilder pryder veggene i restauranten.

- Frida er mye mer enn bare en restaurant. Dette er en flott ambassadør for Mexico. Alt inventar - både dekketøy, møbler og øvrig interiør - er spesielt valgt ut og importert fra Lopez' hjemland. Stort sett alle i personalet er fra Mexico eller Colombia, noe som bidrar til å understøtte konseptet. Det serveres utelukkende mexicanske spesialiteter fra en meny Lopez selv har signert. Mange av råvarene er spesialimporterte, bla. en del grønnsaker, chili og ulike krydder. Mexicansk musikk sendes ut over høyttalerne, og alt sammen skal få gjestene til å ønske å besøke dette eksotiske landet på den andre siden av kloden. Ikke minst kan man på Frida få smake et stort utvalg av Tequila, den elskede (og for noen fryktede) mexicanske nasjonaldrikken. Lopez vil gjerne lære nordmenn at Tequila er mye mer enn bare "Sunrise". – I disse dager er Frida blitt tequila-sertifisert som den eneste restauranten i Skandinavia, og vi har over 30 ulike sorter tequila i vårt sortiment. Frida begynner etter hvert å bli kjent i Trondheim og omegn, avslutter Lopez stolt.

Les mer på www.restaurantfrida.no