2015_11_25
Nyheter

Accountor Pro - tilfredshet og vilje til endring

I LANDSKAPET: Med tilfredsheten dokumentert i glass og ramme. Foran fra venstre: Marit E. Negård, Anne Marie Mortensen, Mari Øien, Marianne Noreng og Marilyn Gjelten.

Bak: Kristin Akeren Westum, Bjørg Marit Kjølmoen, Britt Nesteby, Hilde Myrvang Male, Grete Lund, Lina Julnes, Mari Kveberg, Anne Dalen - og daglig leder Guro Svae ytterst til høyre.

Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Artikkel publisert i Arbeidsrett, 16.11.2015: Accountor Pro opererer i en regnskapsbransje som er i endring, og har samtidig svært tilfredse medarbeidere.
 

TYNSET : Accountor har som mål å være blant de beste arbeidsplassene i Norge, og daglig leder for Accountor Pro, Guro Svae, kan sammen med staben på 20 glede seg over svært gode resultater i en fersk medarbeiderundersøkelse gjennom Great Place to Work.Ifølge Svae er en av nøklene til gode resultater at de ansatte er involvert i beslutninger som påvirker arbeidet. – Regnskap og økonomi er en bransje som er i enorm endring. Og her på Tynset er vi i front når det gjelder å være innovative og produktive, slår Svae fast. Hun gleder seg over at endringsvilje og tilfredshet går hånd i hånd, og forteller også at kontoret på Tynset er lengst framme når det gjelder å ta i bruk nye verktøy. Avdelingen omfatter også fem ansatte på Koppang.

Ny hverdag

– Vi har gått fra å være regnskapsførere til å bli leverandører av pakkeløsninger – med systemer, regnskapsføring og rådgivning. På Tynset har vi en oase av kunnskap, og vi har superbrukere som har blitt eksperter på de ulike programmene, sier Svae.

Hun legger til at løsningen med åpent landskap fungerer godt for deres bransje, der telefonsamtalene stadig blir færre, og der kommunikasjonsflyten må gå lett for å utvikle samhandling.

Sponsorfond

75 prosent av kundene holder til i Oslo. Accountor Pro har også internasjonale kunder, og lokale kunder. Lokalt vil de gjerne blir mer synlige. – Et eksempel på innspill fra medarbeidere lokalt, gjør at vi nå etablerer et sponsorfond, fortsetter Svae. Detaljene er ikke klare ennå, men tiltaket handler om å gjøre Accountor Pro synlige i lokalmiljøet, og understreke stolthet av arbeidsplassen.

Men også i det små, i hverdagen, står tilfredshet på dagsorden. – Det kan være små ting, som at vi har trivselsregler, og at alle er ansvarlige for et godt arbeidsmiljø, sier Svae videre, og poengterer at å opprettholde et godt arbeidsmiljø for bedrifter som opplever endringer, er viktig. Plass til flere i det åpne landskapet på Tynset har de også. – Vi trenger folk, og med endringene i bransjen, er IT-folk også aktuelle, sier Svae. – I Nord-Østerdalen skjer det mye, og det finnes jobbmuligheter for rett type folk, utdyper hun.

Ta kontakt med Accountor Pro