2015_06_30
Interessante emner

Stril med Italia-drømmer

Sissel Nesse er ganske fersk i Accountor-familien. Hun startet jobben som regionsleder for Bergens-området 1. oktober 2014, og er glad for å være med på laget. 

Sissel er vokst opp på Sotra, og kan derfor med stolthet kalle seg stril. – Jeg hadde en fin oppvekst der, og flyttet til Bergen i 1989 for å utdanne meg til diplomøkonom gjennom BI. Her har jeg bodd siden, etter hvert med mann og tvillinggutter som nå er 16 år. Vår skjønne mittelspitz Bono på ett og et halvt år er også en del av familien, forteller hun.

Variert bakgrunn

Sissel bygde på graden sin med ett år personalledelse, et fagfelt som hun synes er veldig spennende. Deretter ble hun autorisert regnskapsfører i 1994, før hun: jobbet som teamleder, laget lønnsteam, bygget et bemanningsselskap i Visma, var lønningssjef for Helse Bergen, direktør for kundesenteret hos NextGenTel, og (pust!) deretter daglig leder for en tannklinikk. – Jobben som daglig leder for tannklinikken var nok den roligste jobben jeg har hatt. På grunn av ting i privatlivet hadde jeg behov for en roligere hverdag. Det er en spennende og veldig kunderettet bransje der jeg fikk gjort mye. Jeg fikk brukt andre sider av meg selv, og det var ikke så heseblesende som de andre jobbene jeg har hatt. Men etter hvert begynte jeg å savne trykket, og fikk tilbudet om jobben her i Accountor.
 

Skynder seg sakte

- Jeg skal være så ærlig å si at jeg trengte litt betenkningstid før jeg sa ja til jobben. Jeg kjenner kulturen i regnskapsbransjen, og vet at det kreves mye av meg for å gjøre en god jobb for våre ansatte og kunder. Men det er en spennende   jobb, og det er oppgaver og utfordringer jeg brenner for.
Jeg har truffet mange hyggelige og dyktige mennesker i Accountor, men det jeg ser er at mange i vår bransje ikke er helt bekvemme med å bevege seg utenfor komfortsonen sin, noe som vel ikke kommer som en overraskelse. Mennesker som velger regnskapsyrket er gjerne tiltrukket av faste oppgaver og rammer, og ser på det som ubehagelig og vanskelig å forholde seg til store endringer på kort sikt. Og det har jeg full forståelse for – vi er jo alle ulike, og godt er det! Men vi lever i en teknologisk verden som utvikler seg i et forrykende tempo, og vi er nødt til å være i takt med markedet for å overleve, enten vi vil eller ikke. Så det er min oppgave å tilrettelegge og hjelpe folk til å overkomme ubehaget ved å akseptere endringer, ja faktisk omfavne dem. Vi må opp, vi må frem – og det må skje nå! Jeg er nok en rastløs sjel selv, jeg vil helst at forandringen skal skje «i går», jeg, men jobber med meg selv for ikke å skynde meg for fort. Jeg vil understreke at jeg har full forståelse for at mange er skeptisk og litt avventende innstilt til endringer. Det ligger nedfelt i den menneskelige natur å ønske trygghet, og store endringer får gjerne mennesker til å føle at fundamentet faller bort under dem. Og i en hvilken som helst kultur påvirker man hverandre. Folk flest trenger gjerne tid til å modnes for å se mulighetene som endring faktisk gir. Og jeg opplever at de aller fleste gjerne ønsker forandring velkommen så snart de ser fordelene ved det. Men i regnskapsbransjen opplever jeg at det er momsfrister og årsoppgjør som styrer hverdagen, og de grepene som må til for å få gjennomført nødvendig endring blir dessverre nedprioritert og ikke funnet tid til. Og der kommer jeg inn; jeg forsøker å motivere ansatte til å rydde plass til den nye virkeligheten vi står overfor. Og jeg gir meg ikke!, sier hun med et stort, sjarmerende smil.
 

Visjonær ledelse

Sissel trives veldig godt i Accountor, og opplever å få stort handlingsrom og god støtte fra ledelsen.         – Det som er så fint med Accountor er at selskapet har samme visjoner og tanker som jeg har. Hvis de ikke hadde hatt det kunne jeg nok ikke jobbet her. Jeg opplever at alle som jobber her ønsker å ta i et tak, og jeg blir «pushet» og  får drahjelp av støtteapparatet som vi ledere har til disposisjon. Jeg opplever at mine overordnede ønsker å hjelpe oss på veien, og ikke bare tre nye retningslinjer ned over hodet på oss. Jeg synes det er et kjempefint samspill mellom alle nivåene i organisasjonen, og føler meg veldig godt mottatt. Jeg har fått god kontakt med mange flotte mennesker rundt i hele landet, forteller hun.

Hvilepuls

Når Sissel ikke er på jobb så nyter hun gjerne en god bok, matlaging og hagestell. – Det er rekreasjon for meg å holde på med hagearbeid. Da koser jeg meg skikkelig, og kobler helt av, sier hun. De har også en hytte de drar til når de har tid. – 20 minutter med bil nord for Bergen, på Dalstø/Frekhaug, ligger den helt ved sjøen  i landlige omgivelser. Der senker jeg skuldrene og koser meg med familien. 
Ellers så setter jeg stor pris på en skikkelig krimroman, og kan fortape meg helt i en god bok. Noen ganger leser jeg faglitteratur også, men for å slappe av trenger jeg fri fantasi. Jeg er glad i å lage mat, og hele familien elsker det thailandske kjøkken, så der har jeg hentet mye inspirasjon. Italia er et yndet reisemål, og maten derfra er høyt verdsatt her i huset, så jeg lager mye av det også. Vi har vært i Italia flere ganger, og skal dit nå i sommer også. Vi leier en vingård i Toscana, der vi skal slappe av og kose oss. Det blir nok besøk til vingårder i området, da italiensk vin står høyt i kurs hos oss. Jeg skjønner hvorfor kunstnere reiser dit for å finne inspirasjon – det er utrolig idyllisk der! Med maleriske omgivelser og vakker arkitektur i middelalderbyene. Jeg pleier å lese meg litt opp på områdene vi skal til, sånn at jeg har litt bakgrunnsinformasjon. Så nyter jeg omgivelsene når jeg er der. Det er utrolig deilig å gå rundt og føle på stemningen i byer som er flere tusen år gamle.
Men neste reisemål er USA. Vi har vært på østkysten, og neste mål er vestkysten. VI har lyst å ta med ungene til Key West. Vi har familie i området, så det hadde vært morsomt å hilse på dem. Så planen er å dra dit til neste år, avslutter hun