2015_09_21
Interessante emner

Ti grunner til skybasert regnskapDigital økonomistyring kan gi din bedrift en rekke fordeler. En av de viktigste er at det eliminerer behovet for å skrive ut og lagre papirdokumenter. Stig Valhovd, direktør for Accountor Solutions (avdelingen for IKT og tjenesteutvikling), oppsummerer ti fordeler for deg:

1. Frihet

Et digitalt økonomisystem er med deg overalt. Du kan utføre daglige arbeidsoppgaver og sjekke rapporter når og hvor det måtte passe deg. Alt du trenger er en internettforbindelse, og en datamaskin eller en mobil enhet. Mange oppgaver kan enkelt gjøres på en smarttelefon. Samtidig er det lettere å overlate oppgaver innen økonomisk ledelse til din regnskapsfører.

2. Brukervennlig og effektivt

Med digital økonomistyring kan du glemme endeløse hauger av papir. Mange rutineoppgaver kan utføres raskere, eller til og med automatiseres helt. Det å motta og sende fakturaer er et godt eksempel på slike oppgaver. Du trenger ikke lenger å sende fakturaer per post eller bruke tid på å åpne konvolutter. Alt dette kan gjøres med et tastetrykk. Det betyr at du kan fokusere på viktigere oppgaver, og det bidrar også til å redusere kostnader.

 

"Accountor leverer den skybaserte løsningen Accountor Online, som har gjort hverdagen enklere for mange bedriftsledere. "
Stig Valhovd, direktør for Accountor Solutions.

3. Tilgang til sanntidsinformasjon

All informasjon som registreres i de økonomiske styringssystemene kan vises i sanntid, noe som betyr at den kan brukes effektivt for å støtte ledelsen og beslutningsprosesser i bedriften. Rask tilgang til data gir deg og din bedrift nye måter å bruke informasjonen på.

4. Fleksibilitet

Digitale systemer muliggjør fleksibelt samarbeid og samhandling med din regnskapsfører. Ulike oppgaver kan enkelt endres og overføres til andre. Digitale kanaler tilbyr praktisk og fleksibel kommunikasjon. Du kan kommunisere ansikt til ansikt, via e-post, telefon eller videokonferanse.

5. Bedre beslutningsgrunnlag

Når all relevant økonomisk informasjon er lett tilgjengelig, kan beslutninger og løsninger være basert på helt fersk informasjon. Tradisjonelt har opplysninger angående regnskap blitt rapportert i etterkant av en gitt tidsperiode, mens man nå har denne informasjonen tilgjengelig i sanntid. Det gjør det enklere å forutsi fremtidig utvikling. Takket være enkel tilgang til oppdatert informasjon, kan din regnskapsfører støtte deg mer effektivt og gi deg bedre råd.

6. Tilgjengelighet

All informasjon er tilgjengelig for alle i din bedrift som trenger det, når og hvor det er nødvendig. Tilgang på informasjonen kan tildeles og begrenses etter behov. Dette sikrer trygghet og forebygger overflødig informasjonsflyt til de som ikke har behov for det.

7. Økonomistyring integrert i andre deler av driften

Økonomistyring vil ikke lenger være en selvstendig funksjon i selskapet. Når alle som har behov for, og nytte av det, har tilgang til all relevant informasjon, kan den brukes effektivt i alle sider av virksomheten. Ved hjelp av din regnskapsførers ekspertise kan de gi et sårt tiltrengt økonomisk perspektiv på bedriftens beslutningsprosesser.

8. Jobbe uavhengig av tid og sted

Å bytte til digital økonomistyring bidrar til man kan jobbe hvor som helst og når som helst. Når all nødvendig informasjon og verktøy kan nås overalt er det ikke nødvendig at alle møtes ansikt til ansikt. Dette åpner for nye muligheter til å styre arbeidet, og gir deg anledning til å organisere arbeidet ut fra behovene til den enkelte ansatte. Dette kan forbedre arbeidsglede og trivsel betraktelig.

9. Fellesskap

God tilgang til informasjon for alle medarbeidere forbedrer fellesskapsfølelsen, og oppmuntrer til deltakelse og engasjement.

10. Miljøvennlig

Digitale systemer reduserer papirforbruk og utskriftsbehov betraktelig. Når informasjon blir distribuert gjennom digitale kanaler, er det mindre behov for fysiske leveranser, noe som også bidrar til å redusere trafikkrelaterte utslipp.

Les flere utgaver av Aktuelt her:
5 tips til vellukka start for ny medarbeidar
Når kan du pensjonere deg?
HMS - hvorfor det?

Les flere nyhetssaker fra Accountor!

 

Samarbeidspartnere