2015_10_07
Nyheter

Vitruvian Partners investerer i Accountor

Pressemelding
Helsinki, Finland – 7. oktober, 2015

Accountor Holding Oy (“Accountor”), den ledende leverandøren av finansielle og regnskapsmessige tjenester, samt HR-løsninger, i Nord-Europa, kunngjør i dag en betydelig investering av kapital gjennom fond forvaltet av Vitruvian Partners (“Vitruvian”), forutsatt aksept fra myndighetene. Som en del av transaksjonen, vil administrerende direktør Asko Schrey beholde en betydelig andel av aksjene i selskapet, mens Vitruvian blir ny majoritetseier. Flere tidligere aksjonærer, inkludert Sponsor Capital, vil reinvestere i selskapet.

De nye eierne vil bidra til at Accountor kan fortsette å investere i selskapets medarbeidere, prosesser og industriledende teknologi for å understøtte selskapets ledende posisjon i et stort og raskt voksende marked.

Asko Schrey, grunnlegger og administrerende direktør i Accountor, kommenterer:

“Accountor spiller en markedsledende rolle i utviklingen i det nordiske landskapet for finansielle og regnskapsmessige tjenester, gjennom å forbedre hvordan selskapets kunder opererer, samt hjelpe dem til videre vekst og suksess. Det som startet som et enkelt regnskapskontor i Finland i 1987, har utviklet seg til et selskap med mer enn 140 kontorer i syv land. Selskapet leverer noen av bransjens mest innovative løsninger til over 30.000 kunder. I løpet av de siste 15 årene har selskapets inntekter vokst fra under €3 millioner til over €200 millioner i en kombinasjon av oppkjøp og organisk vekst, hovedsakelig drevet av innovasjon i selskapets software-del. Denne utviklingen ville ikke vært mulig uten dedikasjonen fra våre medarbeidere og lojale kunder, samt våre nåværende investorer. Vitruvian har en meget sterk bakgrunn i å støtte raskt voksende selskaper med internasjonalisering og produktutvikling. De har også tung erfaring fra software. I kombinasjon med å støtte opp om strategien om videre oppkjøp gjør dette Vitruvian til den perfekte partner for Accountors videre vekst»

Mike Risman, Managing Partner i Vitruvian Partners, legger til:

«Vitruvian er fornøyde med å investere i Accountor i en tid der det finansielle og regnskapsmessige outsourcingsmarkedet opplever rask digitalisering. Vår investering vil bidra til selskapets fleksibilitet når det kommer til å akselerere vekst både organisk og uorganisk med å enda bedre utnytte den unike posisjonen med markedsledende softwareprodukter med den viktige kundekontakten gjennom selskapets nordiske kontorer. Asko og hans team har skapt en meget solid markedsleder gjennom Accountors vekst. Vi er meget glade for å bli med på selskapets videre utvikling.»

Juhani Kalliovaara, Partner i Sponsor Capital, legger til:

«For Sponsor Capital har det vært en spennende reise å være med på selskapets vekst i de siste seks årene. Fra vårt ståsted er Accountor et eksempel til etterfølgelse om et finsk selskaps fantastiske suksess gjennom internasjonalisering, og vi er stolte av å ha vært med Asko og hans team gjennom denne fasen. Vår betydelige reinvestering i selskapet er et tegn på vår tillit til fremtiden til selskapet, og vi ser frem til fortsatt partnerskap i de kommende årene»

For mer informasjon om Accountor, vennligst se http://www.accountorgroup.com

Om  Accountor

Accountor er en av de ledende leverandørene av finansiell administrasjon, regnskap og HR-løsninger i de nordiske land. Accountor er tilstede i syv land: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Nederland, Ukraina og Russland. Accountors softwareprodukter fokuserer på finansiell administrasjon, regnskap og HR-løsninger. I 2014 var Accountors inntekter på til sammen EUR 155 millioner. Selskapet hadde 2 000 ansatte og rundt 30 000 kunder. Accountors merkevarer omfatter ProCountor, Mepco, Tikon, Työvuorovelho, Maraplan, eCom, PCP og eTasku, samt flere.

Kontakt:  Asko Schrey, Administrerende direktør, asko.schrey@accountor.fi, +358405001655

Om Vitruvian Partners

Vitruvian er et uavhengig private equity-selskap som spesialiserer seg på mediumstørrelse-buyouts, vekst-buy-outs og vekstkapital-investeringer i Europa. Vitruvian fokuserer på investeringer i «dynamiske situasjoner» i selskaper som opplever rask veksttakt og endring, som for eksempel teknologi, forretningsløsninger, helse, media og telekom. Vitruvian investerer for tiden VIP II, og har nylig hentet inn £1 milliard. Selskapets tidligere investeringer i teknologi og løsningssektorer omfatter CRF Health, Just Eat, Benify, Snow Software, Farfetch, Voxbone, Callcredit Information Group og Unicom. Accountor er selskapets femte investering i Norden, og den andre i Finland siden 2011. Vitruvian har kontorer i London, Stockholm og München.

Kontakt:  Matthew Smallwood, Managing Partner, Instinctif, +44 (0) 20 7457 2005

Om  Sponsor Capital

Sponsor Capital er et finsk private equity-selskap som fokuserer på små og mellomstore selskaper. Våre foretrukne investeringer er finske selskaper med kontorer i Finland og internasjonalt. Sponsor Capital investerer i selskaper som søker vekst, internasjonalisering og operasjonell forbedring. Sponsor Capital investerer bredt i alle sektorer. Sponsor Capital har for tiden to fond med en forvaltningskapital på EUR 375 millioner

Kontakt:  Juhani Kalliovaara, Partner, juhani.kalliovaara@sponsor.fi, +358 40 5880100